Hopean hoito-ohje

Aidon hopean luonteeseen kuuluu, että ajan mittaan se tummuu. Tummunut hopea ei ole pilalla, vaan sen voi puhdistaa eri tavoin. Hyvä keino on aika ajoin pestä koru lämpimällä vedellä ja esim. astianpesuaineella. Näin siitä saadaan pois iholta koruun tarttunut rasva ja kemikaalit (mm.meikki, ihovoiteet ja hiuslakka). Usein tämä riittää puhdistukseksi, kun teet tämän säännöllisin väliajoin.

Jos koru on pahoin tummunut, on saatavilla hopeanpuhdistusliinoja, puhdistustahnoja ja kiillotusnesteitä koruliikkeistä, ja joitain päivittäistavarakaupoistakin. Näistä on luettava tarkasti käyttöohjeet ja se, mille metallille aine on tarkoitettu. Monet kemialliset aineet on kuluttavia ja naarmuttavia (hankaustahna), joten näitä toimenpiteitä ei kovin usein suositella käytettäväksi.

Ennen nestemäisiä kemiallisia puhdistusaineita, on hyvä tehdä perusteellinen esipesu käsin pesuaineella, jolloin myös selviää, onko voimakkaampi käsittely tarpeellista.

Myrkytön vinkki hopean puhdistukseen kotikonstein: Muotoile alumiinifoliosta ”kuppi” johon laitetaan pohjalle n. 2 mm kerros karkeaa merisuolaa. Kaada päälle kuuma vesi, ja upota hopeakoru nesteeseen. Voit liikutella korua nesteessä ja hetken kuluttua tummentumien pitäisi olla poissa. Huuhtele hyvin. Silloin kun koru ei ole käytössä, se kannattaa säilyttää alkuperäisessä pakkauksessaan, tai hyvä vaihtoehto on esim. puhdas minigrip pussi. Tällöin koru ei ole tekemisissä ilman epäpuhtauksien kanssa.

Hopeisia tuotteitamme

Korvakorut hopeaa Korvakorut lasia ja hopeaa Kaulakorut ja riipukset hopeaa Second hand, muut designkorut Second Hand Rannekorut Kalevala Koru, Vöyrin rannekoru käytetty