Tuotteet‪» Second Hand‪»

Second hand, Kalevala Korut

Kalevala Korut henkivät mennyttä aikaa ja kertovat pohjoisten esivanhempiemme taidosta koristautua koruilla.
Esikuvina koruissa on entisaikojen seppien taidokkaat ornamentit ja koristeaiheet jotka ovat kuvanneet sen ajan uskomuksia, onnea tuovia symboleita ja ihan elettyä elämää. Usein koruissa esiintyvät linnut, karhut ja muut eläimet, jotka kuvastavat,  että silloin elettiin syvässä luontoyhteydessä. Tänä päivänä Kalevala Koruissa on nähtävillä myös uutta modernimpaa muotoilua raikkaalla otteella unohtamatta yhteyksiä historiaamme ja luontoon. 

Kalevala Koru on saanut alkunsa kirjailija Elsa Heporaudan unelmasta pystyttää muistomerkki suomalaisen kulttuurin esiäidille, naiselle.
Hän perusti Kalevala Korun kustantaakseen muistomerkin "Louhi". Liiketoiminnan aloitus oli uskottu Rouva Meclinille joka valitsi ensimmäiset koruaiheet malleiksi Kansallismuseon kokoelmista. Suunnittelijana toimi taiteilija Germund Paaer.
Ensimmäiset korut esiteltiin kutsuvieraille 8.12.1937 presidentinlinnassa Kaisa Kallion teekutsuilla.

Kalevala Korujen valikoimassamme on käytettyjä koruja ihan tuotannon alkuajoista asti, tähän päivään. Valikoima vaihtuu ja suosituimmat hyväkuntoiset klassikko-korut myydään nopeasti. Myyntiin tulevat korut puhdistetaan ja käyttökunto tarkistetaan, näin koru on valmis uuteen tarinaan, sinun kanssasi.