Roopetex


ROOPETEX
Timeless design 1990

Roopetex on Liisa Lehtosen, pitkän linjan vaatealan ammattilaisen, vuonna 1990 perustama tekstiilialan yritys. Nimensä ja logonsa yritys sai rakkaan skotlanninterrieri Roopen mukaan. Alkuvuodet Roopetex toimi Espoon Tapiolassa, sen jälkeen vierähti 15 työntäyteistä vuotta Kauniaisissa. Tällä hetkellä työt jatkuvat Iitin kirkonkylässä (Suomen kaunein kylä v.1990), jossa Liisa Lehtonen vietti kaikki lapsuuden kesänsä.

Liisan intohimona on alusta asti ollut laatu sekä työssä että materiaaleissa. Luonnonmateriaalit mm. villa ja silkki on hankittu pääosin Milanosta. Yhteistyökumppanit ovatkin olleet pitkäaikaisia ja vastuullisia. Roopetexin tilaustöitä ja omaa mallistoa (takit, jakut, puvut, ym.) on ollut nähtävillä monesti muotinäytöksissä ja näyttelyissä.

Tällä hetkellä ajankohtaista on suomalainen poronnahka. Se on kestävää, pitkäikäistä, silkinpehmeää, kaunista ja ekologista. Porot elävät vapaina Lapin tuntureilla ja nahka saadaan muun porotuotannon sivutuotteena. Tämänkin materiaalin suunnittelu ja työstäminen tähtäävät ajattomuuteen, pitkäikäisyyteen, käytännöllisyyteen, kauneuteen.
Porosta on moneksi!

www.roopetex.fi

Tuotemerkin kaikki tuotteet